06
Apr
10

ce foame de subiecte, baieti…

presupunem ca esti ziarist si lucrezi intr-o redactie, de preferat cu nume. vrei neaparat sa te afirmi.  incepi prin a scrie despre lucruri la care nu te pricepi, dar copiezi cu spor comunicatele de presa, mai dai un google, iese de-o spoiala de material. mai incerci o data si vezi ca merge. astea, primele, sint inofensive. e clar ca unii rid cu gura pina la urechi, dar ce-ti pasa?

etapa a doua. subiecte la care nu te pricepi, insa cu un limbaj de specialitate ceva mai… de specialitate. decit sa vrei sa pari destept si sa scrii enormitati, ideal ar fi sa pui mina pe telefon si suni un prieten sau pe cineva care stie despre ce-i vorba. idealurile nu-s chestii concrete, asa ca te afunzi cu rivna in conceperea de articole imposibile din punct de vedere al continutului. ti se spune, cu buna-credinta, ca e chiar comic ce povestesti tu acolo, dar o tii una si buna. ai dreptate, esti ziarist, ce pana mea…

etapa a treia. inca nu ai subiecte care sa darime norii.  ai insa prieteni/amici/cunoscuti despre care ai auzit ca, de-a lungul timpului, au facut tot felul de chestii, mai mult sau mai putin legale. ar da al naibii de bine, dar nu stii toate detaliile. te apuci sa-i descosi. unul iti reaminteste ca si tu ai participat, cindva, la o “nefacuta”. nu conteaza, insisti. omul se prinde: “ma, tu vrei sa scrii de mine?”. ii spui ca, daca nu vrea, nu-i faci public numele.

e normal sa te folosesti de prieteni, pentru o glorie (si aia nesigura) de 5 secunde? ca aici nu-i vorba de coruptie, trafic de influenta, mita si delapidare. eu cred ca nu-i. pina la urma, care-i stirea? chiar asa de jos s-a ajuns? chiar asa mare-i foamea de subiecte, incit trebuie inventate?

ps: am deschis un ziar, nu spui care. mi-am dat singura un raspuns: da.

Advertisements

0 Responses to “ce foame de subiecte, baieti…”  1. Leave a Comment

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s


%d bloggers like this: